با حضور بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛
نشست تخصصی برای سلامت برنج در گیلان
برنج سالم؛ هدف مشترک نهادهای گیلان

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، ششمین جلسه سلامت محصولات کشاورزی و محیط زیست با حضور نمایندگان نهادهای اجرایی و پژوهشی استان برگزار شد.
این نشست با هدف توصیف سیستم و تدوین برنامه ایمنی محصول برنج (RSP) شکل گرفت و نمایندگانی از این مرکز، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، مؤسسه تحقیقات برنج، اداره کل استاندارد، آب منطقهای، اداره کل هواشناسی و شرکت آب و فاضلاب استان در آن مشارکت داشتند.
در این جلسه، محمود هوشیارفرد، رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛ با تأکید بر اهمیت تولید محصول سالم در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، به تفاوتهای سیستم کشاورزی تولید برنج سالم با روشهای مرسوم پرداخت. وی مدیریت و کنترل آفات، بیماریها، علفهای هرز، نحوه تغذیه و کیفیت آب آبیاری را از ارکان اصلی این تفاوتها دانست. ایشان همچنین به نقش حیاتی برنامه ایمنی محصول در کاهش آلودگیهای تهدیدکننده سلامت برنج اشاره کرد؛ از جمله مصرف بیرویه آفتکشها و کودهای شیمیایی، تجمع نیترات و فلزات سنگین و حضور میکروارگانیسمهای مولد زهرابه در مراحل پیش و پس از برداشت.
بهاره رفیعی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛ نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که بر ضرورت همافزایی علمی و اجرایی برای تحقق اهداف برنامه ایمنی محصول تأکید کرد.
این جلسه نشاندهنده عزم جدی استان گیلان برای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، بهویژه برنج و حرکت به سوی کشاورزی پایدار و ایمن است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.