با همت رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛

کنترل زیستی بیماری‌های خاکزاد بادام‌زمینی در گیلان

پیشرفت نوین در کشاورزی
تعداد بازدید:۷
در یک تحول علمی مهم، برای اولین بار در کشور، پروژه تحقیقاتی کنترل زیستی بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه بادام‌زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه استان گیلان اجرا شد. این پروژه نوآورانه گام مهمی در جهت کشاورزی پایدار محسوب شده و می‌تواند راهگشای توسعه شیوه‌های زیستی برای کنترل بیماری‌های گیاهی در سایر مناطق کشور باشد.
کنترل زیستی بیماری‌های خاکزاد بادام‌زمینی در گیلان

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ این بیماری‌ها، که از جمله عوامل محدودکننده کشت بادام‌زمینی به‌شمار می‌روند، ناشی از قارچ‌های خطرناکی مانند Fusarium، Rhizoctonia، Pythium، Aspergillus niger (عامل پوسیدگی سیاه یقه) و Sclerotium rolfsii (عامل پوسیدگی سفید ساقه) هستند و خسارات قابل توجهی به محصول وارد می‌کنند.  

در سال‌های اخیر، استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل این بیماری‌ها نگرانی‌های زیست‌محیطی قابل توجهی را ایجاد کرده است. در همین راستا، با بهره‌گیری از جدایه‌های باکتریایی نظیر باسیلوس، راهکاری بیولوژیک را برای کنترل این بیماری‌ها ارائه کرده‌اند.

این باکتری‌ها با تولید متابولیت‌های ضد قارچ، افزایش جذب آهن، ترشح هورمون‌های تنظیم‌کننده رشد و محلول‌سازی فسفر، نقش موثری در بهبود رشد گیاهان ایفا کرده و منجر به جوانه‌زنی سریع‌تر بذرها می‌شوند.  

محمود هوشیارفرد، مجری این پروژه؛ هدف اصلی آن را تولید محصول سالم و حذف مواد شیمیایی مضر از سبد آفت‌کش‌های بادام‌زمینی کشور عنوان کرده است. ایشان همچنین تأکید کرد که کاربرد قارچ‌کش‌های بیولوژیک نه‌تنها سبب افزایش بهره‌وری محصول می‌شود، بلکه در بلندمدت موجب حاصلخیزی پایدار خاک و تقویت تنوع زیستی موجودات مفید خاکزی خواهد شد.  

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.

 

کلیدواژه‌ها: بادام زمینی