با همت محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛
برگزاری کارگاه تخصصی "ارتقای سلامت محصول برنج"
با استفاده از روش مدیریت تلفیقی محصول ICM

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ جمعی از متخصصان گیاهپزشکی و کشاورزان پیشرو استان مازندران در روستای خردونکلا گردهم آمدند تا در هشتمین کارگاه تخصصی ارتقای سلامت محصول برنج، روشهای نوین مدیریت تلفیقی محصول (ICM) را بررسی کنند.
زهرا مجیب حققدم، محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی این مرکز به همراه اعضاء هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، ایستگاه کنترل بیولوژیک آمل (فرید بیکی)، موسسه تحقیقات برنج کشور و معاونت آمل (رحمان عرفانی و محمد محمدیان) در این رویداد علمی حضور داشتند و به ارائه سخنرانی پرداختند.
در این کارگاه آموزشی، زهرا مجیب حق قدم، جهت مبارزه با کرم ساقه خوار برنج و تولید محصول سالم به روشهای غیر شیمیایی تاکید داشتند و در سخنرانی خود به این نکته اشاره نمودند که برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج لازم است در ابتدای فصل بهار همزمان با خروج پروانه های نسل زمستانگذران، تله های نوری در مزرعه فعال شوند و علاوه بر پایش آفت، با جلب و شکار پروانه های زمستانگذران مانع از تخمریزی آنها در ابتدای فصل بهار روی بوته های جوان شوند تا جمعیت آنها در نسل های اول و دوم به شدت کاهش یابد.
همچنین اظهار داشتند برای شکار انبوه تله های نوری در یک هکتار حدود دو تا سه عدد در مزرعه قرار داده شوند و در انتخاب لامپها نیز توصیه کردند از نور زرد برای شکار هدفمند شب پره ساقه خواربرنج مورد استفاده قرار گیرد تا حشرات مفید و غیر هدف به تله نوری جلب نشوند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.