با همت اعضای هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛
اجرای مدیریت تلفیقی آفات و بهرهگیری از دانش فنی
پایش هوشمند آفات و ارتقای بهرهوری باغات فندق در مسیر پایداری تولید

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ محمود هوشیارفرد، رییس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز؛ اظهار داشت: اجرای مدیریت تلفیقی در کنترل آفات و بیماریهای فندق، نه تنها به تولید محصولی سالم میانجامد، بلکه گامی اساسی در جهت حفظ پایداری محیط زیست نیز بهشمار میرود.
ایشان همچنین خاطرنشان کرد که سنتی بودن باغهای فندق در منطقه اشکورات، پراکندگی باغات، توپوگرافی خاص و عدم بهکارگیری روشهای صحیح تربیت و هرس، از مهمترین موانع پیشروی کنترل مؤثر عوامل خسارتزا بهشمار میآیند.
این شرایط، افزون بر افزایش هزینههای تولید، سبب کاهش کمیت و کیفیت محصول فندق در منطقه شده است. رئیس بخش گیاهپزشکی مرکز، نیز با اشاره به عواملی نظیر تغذیه نامتعادل درختان و خشکسالیهای اخیر، بر اهمیت یافتن راهکارهای صحیح مدیریت تنشهای محیطی برای کاهش خسارات و پیشگیری از شیوع و گسترش آفات تأکید کرد.
این طرح در صورت اجرا شدن و مورد حمایت قرار گرفتن، میتواند نویدبخش آیندهای پربار برای تولید فندق در گیلان باشد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.