باهمت اعضای هیات علمی مرکز؛
آغاز پروژه پژوهشی "کنترل زیستی بیماری سفیدک پودری فندق در رودسر"
حرکتی نوین در راستای کشاورزی پایدار با رویکرد کاهش مصرف سموم شیمیایی

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ این پروژه توسط بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز، به سرپرستی محمود هوشیارفرد، رئیس بخش؛ در راستای جایگزینی روشهای شیمیایی با راهکارهای زیستی و کمخطر انجام میگیرد.
محمود هوشیارفرد، در توضیح ضرورت اجرای این تحقیق عنوان کرد که اگرچه قارچکشهای شیمیایی روشهایی سریع برای کنترل بیماریهای گیاهی به شمار میروند، اما امروزه رویکردهای ارگانیک و سازگار با محیطزیست در میان کشاورزان محبوبیت فزایندهای یافته است.
در این طرح، ترکیبات قارچکش شامل فرمولاسیونها و غلظتهای متنوع، در سه نوبت و به مدت یک ماه بر روی درختان آلوده بهصورت محلولپاشی استفاده میشود و هدف اصلی آن، شناخت و معرفی جایگزینهایی بر پایه نمکهای معدنی و ترکیبات آلی به عنوان قارچکشهای کمخطر است که بتوانند در کنترل بیماری سفیدک پودری فندق بهکار گرفته شوند.
بیماری سفیدک پودری یکی از مشکلات جدی و شایع در درختان فندق طی دهه اخیر بوده که حساسیت ارقام رایج و تشدید تنشهای محیطی ناشی از تغییرات اقلیمی به گسترش آن دامن زده است. با توجه به اینکه اوج شیوع بیماری با زمان تشکیل و رشد میوه فندق همزمان است، کنترل این بیماری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.