آئین تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
آئین تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، مراسم تکریم ازخدمات ارزنده محمد یزداندوست همدانی و معارفه علی قدمی فیروزآبادی به عنوان سرپرست جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، در روز چهارشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۴، در محل سالن اجتماعات شهید یوسف دهنوی خلجی این مرکز با حضور مقامات ارشد حوزه کشاورزی استان از جمله رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، محمد مهدی قاسمی، معاون سازمان تات و رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی، معاونین و مدیران مجموعه خانواده بزرگ جهاد کشاورزی استان همدان برگزار شد.
در این آئین تودیع و تکریم از زحمات و تلاشهای محمد یزداندوست همدانی در دوران مسئولیت ایشان تجلیل به عمل آمد و سپس علی قدمی فیروزآبادی به عنوان سرپرست جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان همدان معرفی گردید.
علی قدمی فیروزآبادی سرپرست جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، در مراسم معارفه خود، بر اهمیت امنیت غذایی و نقش تحقیقات کشاورزی در دستیابی به این هدف تاکید کرد. ایشان ضمن خیرمقدم به مقامات و حضار، از اعتماد مسئولان برای سپردن این مسئولیت ابراز قدردانی نمود و بیان داشت که با تمام توان، همدلی و بهرهگیری از خرد جمعی، در راستای حل مشکلات کشاورزی استان و ارتقای اهداف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و سازمان جهاد کشاورزی گام برخواهد داشت.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، مسئولیت را امانتی گرانبها برای خدمت دانست و امنیت غذایی را ماموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی قلمداد کرد. وی تصریح کرد: “چه خدمتی بالاتر از تلاش برای تأمین امنیت غذایی جامعه با نگاهی به پایداری سرزمین، و بالاتر از آن اقتدار غذایی است.”
وی به تشریح برنامههای این مرکز در حوزههای مختلف پرداخت که اهم آنها عبارتند از:
1-امنیت و اقتدار غذایی: تاکید بر کشاورزی دانشبنیان و بهرهور به عنوان راه حل اصلی، افزایش بهرهوری از طریق نفوذ دانش در عرصههای تولیدی و دستیابی به تولید 185 میلیون تن محصول تا سال 1430. ایشان همچنین به نقش بیبدیل سازمان تات و مراکز تحقیقاتی در حوزه امنیت غذایی اشاره کرد.
2-آبمحوری: با توجه به چالش کمآبی و تغییر اقلیم، توجه به مسائلی چون آبخیزداری، بذر، آمادهسازی زمین، خاکورزی، تاریخ و آرایش کشت مناسب، سامانه آبیاری، انتقال آب، برداشت و کاهش ضایعات با رویکرد “کشاورزی هوشمند” و افزایش ضریب نفوذ دانش، کلید اصلی امنیت غذایی دانست.
3-استفاده از خرد جمعی و همکاریهای بینبخشی: پرهیز از فعالیتهای جزیرهای و ایجاد ارتباط پویا با دانشگاهها، بخش خصوصی، بخش اجرا، نظام مهندسی و بسیج مهندسین جامعه کشاورزی.
4-تعامل بیشتر با سازمان جهاد کشاورزی: تقویت پژوهشهای کاربردی با تمرکز بر حل مشکلات کشاورزان و افزایش بهرهوری، توجه به پژوهشهای کوتاه مدت در کنار میان مدت و بلند مدت، استفاده از بیگ دیتا و پژوهش در خدمت تولید و امنیت غذایی.
5-استفاده از فناوریهای نوین: بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی در حوزههای بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و کشاورزی هوشمند.
6-آموزش و ترویج: اعتقاد به الگوسازی از مزارع تحقیقاتی و ایستگاهها به جای صرف گفتار، انتقال فناوری و دانش کاربردی، استفاده بهینه از ظرفیت محققان و پیگیری تحقیقات پس از معرفی ارقام جدید (مانند بازخورد و بهرهوری ارقام). همچنین توجه به آموزش بهرهبرداران، کارکنان و آموزشهای رسمی.
7-توانمندسازی و افزایش بهرهوری سرمایههای انسانی: ارتقاء دانش و مهارت همکاران پژوهشگر در بخشهای دامپروری، گیاهپزشکی، اقتصاد و آبخیزداری.
8-تکمیل پروژههای ناتمام: اشاره به تخصیص دو و نیم میلیارد تومان در سال 1402 برای تکمیل 3 پروژه.
9-بهروزرسانی ناوگان ماشینآلات و ادوات کشاورزی: پیگیری مستندسازی ایستگاهها و اموال منقول و سرمایهگذاری در تولید انرژیهای تجدیدپذیر در ایستگاههای تحقیقاتی.
دکتر فیروزآبادی در پایان، برنامه جامع با رویکرد جدید خود را آماده اعلام کرد و اظهار داشت که جزئیات آن در فرصت مناسب با همکاری همکاران و با استفاده از خرد جمعی مطرح و اجرایی خواهد شد.





















نظر شما :