برگزاری کارگاه آموزشی و ترویجی با موضوع «کرم خراط گردو» در شهرستان تویسرکان
برگزاری کارگاه آموزشی و ترویجی با موضوع «کرم خراط گردو» در شهرستان تویسرکان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، روز ششم آبان ماه سال جاری، کارگاه آموزشی و ترویجی با موضوع «کرم خراط گردو» با حضور روحاله احمدی کارشناس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز، مدیران استانی و شهرستانی، کارشناسان ترویج و باغبانی، جمعی از کشاورزان و بهرهبرداران منطقه سرابی در شهرستان تویسرکان برگزار شد. در این کارگاه آموزشی و ترویجی روحاله احمدی به عنوان مدرس و محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی، تازهترین یافتههای علمی و تجربیات میدانی خود را در قالب پاورپوینت ارائه کرد. وی محور اصلی سخنان خود را بر الگوی کشت محصولات زراعی متناسب با تغییر اقلیم متمرکز ساخت و به موضوعاتی چون کاهش بارندگی، افزایش دمای محیط، شیوع آفات و بیماریها، و پیامدهای ناشی از تنشهای اقلیمی بر گیاهان و درختان اشاره کرد. وی همچنین راهکارهایی برای پیشگیری و مقابله با عوارض تغییر اقلیم در بخش باغبانی ارائه داد.
در بخش پایانی این کارگاه، به مجموعهای از توصیههای کلیدی برای مدیریت بهینه باغات گردو و مقابله با آفت کرم خراط اشاره نمود، از جمله:
- جبران کمآبی با استفاده از روشهای متناسب و پایدار
- پرهیز از احداث باغهای جدید گردو در مناطق گرمسیر و دشتها
- حفاظت از درختان و ژنوتیپهای ارزشمند موجود
- جایگزینی گونههای مقاومتری همچون بادام در مناطق کمآب
- اجرای آبیاری منظم تحت فشار با استفاده از منابع آبی موجود
- بهکارگیری کودهای محلول در آب (NPKS) از طریق کودآبیاری و چالکود
- مدیریت مصرف ازت همزمان با آبیاری
- افزایش مواد آلی خاک از طریق استفاده از کود حیوانی و اسید هیومیک
- استفاده از تلههای نوری و فرومونی برای پایش و کنترل آفات
- بهرهگیری از روشهای اختلال در جفتیابی کرم خراط و کرم جگری
- حمایت از پرندگان و حشرات مفید از طریق ایجاد آبخوری، لانهسازی و حفظ پوشش گیاهی منطقه
این کارگاه با هدف ارتقای سطح دانش کشاورزان و بهرهبرداران در زمینه مدیریت علمی آفات و سازگاری با تغییرات اقلیمی برگزار شد و با استقبال خوب شرکتکنندگان همراه بود.




نظر شما :