توسط محقق بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی برگزار شد؛

وبینار آموزشی با موضوع: مدیریت آفات مهم حبوبات دیم (نخود و عدس)
۲۰ آبان ۱۴۰۴ | ۰۸:۰۶ کد : ۵۷۵۴ اخبار پژوهشی
تعداد بازدید:۳۷
حبوبات پس از غلات دومین منبع مهم غذایی گیاهی می باشند توجه به اهمیت این دسته از محصولات محقق بخش حشره شناسی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی به آفات این دسته از محصولات و روشهای مدیریت آنها پرداخت.
توسط محقق بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی برگزار شد؛

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور، وبینار آموزشی « مدیریت آفات مهم حبوبات دیم (نخود و عدس)» با تدریس فاطمه شفقی محقق بخش تحقیقات حشره شناسی موسسه  در سطح ملی برگزار شد.

شفقی در این وبینار عنوان کرد حبوبات پس ازغلات، دومین منبع مهم غذایی گیاهی می باشد. بذر رسیده و خشک این گیاهان دارای ارزش غذایی زیادی بوده و به لحاظ قابلیت نگهداری آن از جمله مهمترین منابع غذایی سرشار از پروتئین به شمار می روند. عوامل مختلفی در پایین بودن عملکرد این محصولات در کشورمان نقش دارند که آفات حبوبات یک دسته از این عوامل هستند

محقق بخش حشره شناسی ضمن معرفی آفات نخود و عدس، کرم پیله خوار را مهمترین آفت این محصولات در کشور نام برد و گفت بررسیها نشان داده که به طور متوسط 30 تا 40 درصد غلاف­ها  توسط این حشره آسیب می­بینند که خسارتی حدود 400 کیلوگرم در هکتار را در بر دارد. کنترل این آفت با اعمال روشهای زراعی بیولوژیک و شیمیایی به راحتی ممکن است و در صورت پایش و تشخیص زمان  صحیح کنترل بیولوژیک و شیمیایی می توان به راحتی از خسارت این آفت جلوگیری کرد

وی از کرمهای طوقه بر، برگخوار، مگس مینوز، سرخرطومیها، سوسک عدس، شته و تریپس به عنوان دیگر آفات نخود و عدس نام برد و روشهای صحیح مدیریت این آفات را توضیح داد.


اخبار مرتبط