کاهش چشمگیر تولید انجیر در زیودار؛

هرس غیر اصولی عامل اصلی اُفت محصول

۰۵ مهر ۱۴۰۴ | ۰۹:۵۰ کد : ۲۷۶۱ پژوهشی ستادی
تعداد بازدید:۲۵
تیمی متشکل از کارشناسان و اعضای هیئت علمی سازمان جهاد کشاورزی استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه لرستان با حضور در باغ انجیر آقای کیومرث آزادی در منطقه زیودار، به بررسی علل افت شدید تولید انجیر سیاه پرداختند.
هرس غیر اصولی عامل اصلی اُفت محصول

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، در این بازدید که با حضور آقایان مجید توکلی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع و مراد قنبرپور محقق ارشد بخش تحقیقات خاک و آب مرکز، اسداله حسینی چگنی از دانشگاه لرستان، کیانی‌فر مدیر باغبانی و محمدرضا بیرانوند کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان صورت گرفت، کارشناسان به‌صورت میدانی شرایط باغ را مورد بررسی قرار دادند.

بنا بر گزارش باغدار، میزان تولید محصول در سال گذشته حدود ۷ تن بوده است، در حالی‌که امسال تنها ۱۰۰ کیلوگرم برداشت شده است. پیش‌تر احتمال آلودگی به نماتود ریشه و یا بیماری موزائیک انجیر مطرح شده بود، اما بررسی‌ها نشان داد که هیچ‌یک از این عوامل به‌تنهایی دلیل کاهش شدید عملکرد نیستند.

کارشناسان در نهایت عامل اصلی کاهش باردهی را هرس سنگین و غیر اصولی درختان اعلام کردند. این اقدام باعث شد درختان به‌جای تمرکز بر باردهی، انرژی خود را صرف شاخه‌زایی کنند و در نتیجه عملکرد محصول به‌شدت کاهش یابد.

نمونه‌برداری عمیق خاک برای بررسی وضعیت عناصر غذایی و ارسال به آزمایشگاه تخصصی، ارائه توصیه‌های علمی در زمینه اصول صحیح هرس، مدیریت آبیاری و تغذیه خاک، تأکید بر لزوم استفاده از مشاوره تخصصی و تشخیص آزمایشگاهی بیماری‌ها پیش از هرگونه اقدام پرهزینه از مهم‌ترین توصیه‌های کارشناسان به باغدار محترم بود.


کارشناسان ابراز امیدواری کردند با اجرای اصول علمی باغداری و پرهیز از اقدامات غیرکارشناسی، باغ انجیر زیودار در سال‌های آینده به شرایط عادی تولید بازگردد و حتی شاهد افزایش عملکرد باشد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار تات لرستان در کانال ایتا کلیک نمایید


اخبار مرتبط