برگزاری نشست مشترک دانشگاه زابل و مرکز برای ثبت جهانی محصول پشمک سیستان

برگزاری جلسه مشترک اعضا، هیات علمی دانشگاه زابل و مرکز در خصوص ثبت محصول پشمک در GIAHS( سیستم های مهم میراث کشاورزی جهانی )

نشست تخصصی اعضای هیأت علمی دانشگاه زابل با هدف بررسی ظرفیت‌ها و تدوین برنامه مشترک جهت ثبت محصول بومی پشمک در نظام جهانی میراث کشاورزی
۰۶ آبان ۱۴۰۴ | ۱۵:۴۸ کد : ۶۸۲۹
تعداد بازدید:۱
در راستای حفظ و معرفی میراث کشاورزی ارزشمند منطقه سیستان، جلسه‌ای میان اعضای هیأت علمی دانشگاه زابل و مرکز مربوطه برگزار شد که محور آن بررسی ظرفیت‌های محصول بومی «پشمک» برای ثبت در نظام جهانی GIAHS بود. در این نشست، پشمک به‌عنوان محصولی بوم‌سازگار و مقاوم به خشکی و کم‌آبی معرفی شد که می‌تواند الگویی از کشاورزی تاب‌آور در شرایط بیابانی باشد. ثبت جهانی این محصول علاوه بر حفاظت از تنوع زیستی و میراث کشاورزی سیستان، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی محلی و معرفی ظرفیت‌های منطقه در سطح بین‌المللی خواهد بود.
برگزاری جلسه مشترک  اعضا، هیات علمی دانشگاه زابل و مرکز  در خصوص ثبت محصول پشمک در GIAHS( سیستم های مهم میراث کشاورزی جهانی )

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان ، در راستای حفظ و معرفی میراث کشاورزی ارزشمند منطقه سیستان، نشست مشترکی میان اعضای هیأت علمی دانشگاه زابل و مرکز برگزار شد. محور این نشست، بررسی ظرفیت‌ها و تدوین برنامه مشترک جهت ثبت محصول بومی «پشمک» در نظام جهانی (GIAHS)بود

دراین جلسه با تأکید بر ویژگی‌های زیستی و بوم‌سازگار محصول پشمک، آن را نمادی از کشاورزی هوشمند در برابر تغییرات اقلیمی و کم‌آبی منطقه سیستان دانستند. این محصول با سازگاری بالا به شرایط خشک و کم‌آب منطقه، می‌تواند الگوی موفقی از کشاورزی تاب‌آور و پایدار در نواحی بیابانی باشد.

ثبت جهانی این محصول نه‌تنها به صیانت از تنوع زیستی و میراث کشاورزی منطقه سیستان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی محلی و معرفی ظرفیت‌های بومی در سطح بین‌المللی خواهد بود.

 

 

کلیدواژه‌ها: کشاورزی محصول منطقه منطقه سیستان سیستان زیستی میراث


اخبار مرتبط