پایان طرح امکان‌سنجی کشت سالیکورنیا در زنجان و دستیابی به محصولات فناورانه نوین

۱۲ شهریور ۱۴۰۴ | ۱۱:۴۱ کد : ۱۸۴۶ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۴۸
پایان طرح امکان‌سنجی کشت سالیکورنیا در زنجان و دستیابی به محصولات فناورانه نوین

روز سه شنبه مورخ 11شهریورماه 1404با حمایت مالی سازمان بسیج علمی- پژوهشی فناوری استان زنجان و بسیج مهندسین کشاورزی و پشتیبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان و مرکز رشد مرکز تحقیقات طرح امکان‌سنجی کشت گیاه سالیکورنیا در شهر زنجان با موفقیت به پایان رسید. گزارش نهایی این طرح تدوین و مقاله علمی آن نیز در مجله معتبر اکوسیستم طبیعی پذیرش شده است.
این پروژه به مجری‌گری دکتر پیمان اکبرزاده و با همکاری دکتر حسن شادمان، دکتر قباد رستمی‌زاد و دکتر فرهاد آقاجانلو، دکتر مهران اکبرزاده اجرا گردید.
در مراسم اختتامیه این طرح، که با حضور سرهنگ نجفی‌راد فرمانده محترم سپاه پاسداران استان زنجان، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، خانم دکتر مراد خانی معاونت اقتصادی استاندار و دکتر عظیمی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان برگزار شد، دستاوردهای علمی و فناورانه این پروژه معرفی و رونمایی گردید.
در نتیجه این پژوهش، تیم تحقیقاتی موفق به تولید ۵ محصول فناورانه از سالیکورنیا رونمای شد:
•    نمک سبز
•    سس سالیکورنیا
•    ترشی سالیکورنیا
•    کنسانتره دامی سالیکورنیا
•    چرم گیاهی سالیکورنیا
از میان این محصولات، کنسانتره دامی و چرم گیاهی حاصل از سالیکورنیا برای نخستین بار در دنیا تولید شده‌اند و نقطه عطفی در بهره‌برداری پایدار از این گیاه به شمار می‌روند. همچنین فرآورده‌هایی همچون سس و ترشی سالیکورنیا که در بازارهای اروپایی با قیمت‌های بالایی عرضه می‌شوند، اکنون در ایران تولید شده و ظرفیت بالایی برای تجاری‌سازی دارند.
این دستاورد علمی و فناورانه، علاوه بر کمک به توسعه کشاورزی دانش‌بنیان و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، می‌تواند گامی مؤثر در احیای اراضی شور  و حرکت به سوی تولید پایدار در کشور باشد.

 

کلیدواژه‌ها: سالیکورنیا سالیکورنیا bull دکتر زنجان استان زنجان bull کشاورزی استان


اخبار مرتبط


( ۳۸ )