بخش تحقیقات علوم دامی
معرفی بخش
این بخش با توجه به پتانسیلهای موجود در استان در سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. بخش تحقیقات علوم دامی با توجه به اولویتبندی پتانسیلها، مشکلات و معضلات استان و ضمن هماهنگی با مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با ارائه، پیشنهاد و اجرای طرحهای تحقیقاتی مدون در خصوص دام و طیور، زنبورعسل و با بهرهوری از امکانات دستگاههای اجرائی و مشارکتهای مردمی، برقراری ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی، ارتقای سطح علمی نیروهای تخصصی و بهکارگیری تخصصهای لازم در سایر زمینههای مختلف علوم دامی مانند پرورش دامهایی نظیر گاو، گوسفند و بز، شتر، زنبورعسل، ماکیان و … بهمنظور نیل به اهداف زیر در حال پژوهش و فعالیت میباشد:
- شناسائی خصوصیات و ویژگیهای تودههای دام بومی و ارائه راه کارهای مناسب بهمنظور حفظ آنها بهعنوان بانک و ذخائر ژنی استان.
- بهگزینی، اصلاح نژاد، امکان پدیدآوری آمیختههای پربازده از تودههای خالص موجود استان.
- شناسایی منابع جدید استانی مواد غذایی قابلاستفاده در تغذیه دام و طیور.
- تعیین مناسبترین شیوههای نگهداری و عملآوری ضایعات کشاورزی جهت مصرف خوراک دام و طیور.
- پژوهش در پراکنش منطقهای دام و طیور و زنبورعسل.
- استفاده از روشهای علمی و عملی در افزایش بهبود کیفی و کمی تولیدات دامی استان.
- پژوهش در زمینه معماری و کاربرد مواد و مصالح بومی در بهینهسازی جایگاه دام و طیور.
- بررسی راههای گسترش و افزایش ارتباط فی ما بین تحقیق و اجرا مشارکت بخش خصوصی در تحقیقات علوم دامی.
شرایط و فعالیتهای تحقیقاتی ذکر شده همکاران بخش سبب گشته تاکنون پروژه و طرحهای تحقیقاتی مختلفی در زمینه استفاده بهینه از بقایای محصولات زراعی و کشاورزی و ضایعات گوناگون کارخانجات در استان، بررسی وضعیت دام و طیور (گوسفند، گاو، اسب، شتر، طیور و زنبور عسل) و هم چنین در خصوص بررسی مسائل مربوط به تغذیه، پرورش و اصلاح نژاد دام و طیور و مشکلات آنها، مورد پژوهش قرار گیرد.
ضمناً “تمامی تجزیههای مربوط به خوراک دام و طیور مورد نیاز جهت پروژه و طرحهای تحقیقاتی در آزمایشگاه آنالیز مواد غذایی بخش که مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای آنالیز مواد غذایی بوده صورت میگیرد که علاوه بر سرویسدهی به دستگاههای اجرایی و بخشهای مختلف استان، در ارائه خدمات به متقاضیان از استانهای همجوار نیز فعال میباشد.
