با هدف تنوع بخشی به محصولات کشاورزی
کاشت گیاه سالیکورنیا با هدف تنوعبخشی به محصولات کشاورزی و استفاده از منابع آب بسیار شور برای تولید علوفه و دانه روغنی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری، در رویداد ترویجی روز انتقال یافته های کشاورزی در شرایط شور، غلامحسن رنجبر معاون پژوهش و فناوری مرکز ملی تحقیقات شوری، گیاه سالیکورنیا را به عنوان یکی از گونههای مناسب تولید علوفه و دانه روغنی خوراکی در اراضی ساحلی کشور با استفاده از آب دریا معرفی کرد. رنجبر اذعان کرد که این گونه قادر است در محدوده شوری ۲۰ تا ۴۵ دسیزیمنس بر متر آب، بین ۱/۵ (یک و نیم) تا ۲ تن دانه روغنی خوراکی تولید نماید. محتوی روغن سالیکورنیا در حدود ۲۸ درصد است که بیش از ۸۸ درصد آن را اسیدهای چرب غیراشباع تشکیل داده است و همانند روغن سویا و گلرنگ میباشد. ایشان همچنین اشاره کرد پروتئین کنجاله دانه سالیکورنیا در حدود ۳۸ درصد است که میتواند در زمینه خوراک دام جایگزین مناسبی باشد. معاون پژوهش و فناوری مرکز ملی تحقیقات شوری در ادامه بیان کرد که گیاه سالیکورنیا بسته به میزان شوری آب آبیاری قادر به تولید ۱۰ تا ۲۵ تن در هکتار علوفه خشک با میزان پروتئین ۶-۱۰ درصد میباشد که میتواند به عنوان بخشی از جیره دام در مناطق ساحلی مورد استفاده قرار گیرد.