محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام تأکید کرد؛

هیدروپونیک راهکاری مؤثر برای افزایش تولید و مقابله با محدودیت منابع آب و خاک

کارگاه «بسترهای رایج کشت هیدروپونیک در ایران» در ایلام برگزار شد
۲۵ آبان ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۷ کد : ۶۲۵۷ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۵
سارا صفری، محقق بخش زراعی ـ باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، در کارگاه «بسترهای رایج کشت هیدروپونیک در ایران» با اشاره به روند رو به افزایش جمعیت جهان گفت: طبق پیش‌بینی‌ها جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸.۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای تأمین امنیت غذایی، جهان نیازمند تولید ۵۰ درصد غذای بیشتر است.
هیدروپونیک راهکاری مؤثر برای افزایش تولید و مقابله با محدودیت منابع آب و خاک

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، کارگاه آموزشی «بسترهای رایج کشت هیدروپونیک در ایران» با همت محقق مرکز تحقیقات و از طریق شبکه آموزش کشاورزی (شاک) برگزار شد.

سارا صفری، محقق بخش زراعی ـ باغی این مرکز، در این کارگاه با اشاره به روند رو به افزایش جمعیت جهان گفت: طبق پیش‌بینی‌ها جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸.۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای تأمین امنیت غذایی، جهان نیازمند تولید ۵۰ درصد غذای بیشتر است.

وی افزود: رشد سریع شهرنشینی، وقوع بلایای طبیعی، گرم‌شدن زمین و مصرف بی‌رویه مواد شیمیایی و آفت‌کش‌ها موجب کاهش حاصلخیزی خاک و افت بهره‌وری آن شده است. همچنین محدودیت منابع آب و تغییرات اقلیمی، لزوم بهره‌گیری از شیوه‌های نوین کشاورزی را بیش از گذشته ضروری کرده است.

صفری با تأکید بر نقش کشت هیدروپونیک به‌عنوان روشی جایگزین برای سیستم‌های مبتنی بر خاک، اظهار داشت: هیدروپونیک می‌تواند به‌عنوان یک سیستم مکمل، کمبود زمین‌های حاصلخیز و منابع آب را جبران کند. کنترل شرایط اقلیمی و دمایی در این روش امکان افزایش تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی را فراهم می‌کند.

به گفته این محقق، محصولات مختلفی از جمله برنج، گندم، ذرت علوفه‌ای، اسفناج، بامیه، خیار، توت‌فرنگی، کاهو، پیاز، هویج، گوجه‌فرنگی و نیز انواع گل‌ها و گیاهان زینتی را می‌توان با موفقیت در سیستم هیدروپونیک پرورش داد.

صفری در تشریح بخش دیگری از مباحث کارگاه، انواع سیستم‌های کشت هیدروپونیک شامل سیستم‌های باز و بسته و روش‌های توزیع محلول غذایی مانند جزر و مدی، قطره‌چکانی، تغذیه نوار باریک، آب‌کشت، هواکشت و سیستم ایستا را توضیح داد.

وی همچنین بسترهای رایج این روش را در دو گروه آلی (کوکوپیت و پیت‌ماس) و معدنی (شن، پرلیت و پشم‌سنگ) معرفی کرد و با مقایسه کشت سنتی و مبتنی بر خاک با کشت هیدروپونیک، بر مزایای قابل توجه این شیوه نوین تأکید کرد.

این کارگاه با هدف ارتقای دانش بهره‌برداران و ترویج روش‌های نوین تولید محصولات کشاورزی برگزار شد.


اخبار مرتبط