رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در گفتگو با ایرنا:

تحول نوین در استفاده از بقایای کشاورزی برای تولید خوراک دام

۲۶ مهر ۱۴۰۴ | ۱۳:۳۱ کد : ۴۰۵۴ اخبار موسسات
تعداد بازدید:۲۷
رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در گفتگو با خبرنگار ایرنا از توسعه و ترویج فناوری‌های نوین تولید خوراک کامل مخلوط (TMR) خبرداد و گفت: این توسعه در سه قالب سیلاژ، بلوک فشرده و پلت است و با توجه به محدودیت منابع علوفه‌ای و شرایط اقلیمی کشور، بهره‌گیری بهینه از بقایای کشاورزی و منابع خوراکی جایگزین یک ضرورت استراتژیک برای پایداری صنعت دامپروری محسوب می‌شود.
تحول نوین در استفاده از بقایای کشاورزی برای تولید خوراک دام

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی رئیس این موسسه به مناسبت روز دامپزشکی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استفاده مستقیم از بقایای کشاورزی همواره با مشکلاتی از جمله حجم زیاد، ارزش غذایی متغیر، دشواری اختلاط یکنواخت و ضایعات بالا همراه بوده است.

وی افزود: فناوری TMR (تولید خوراک کامل مخلوط) این چالش‌ها را با تبدیل بقایا به خوراکی متراکم، متعادل و آماده مصرف برطرف کرده و امکان تغذیه اصولی دام در واحدهای کوچک و متوسط را نیز فراهم ساخته است. توسعه و ترویج فناوری‌های نوین تولید خوراک کامل مخلوط

خمیس آبادی از توسعه این فناوری در قالب سیلاژ، بلوک فشرده و پلت خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت منابع علوفه‌ای و شرایط اقلیمی کشور، بهره‌گیری بهینه از بقایای کشاورزی و منابع خوراکی جایگزین یک ضرورت استراتژیک برای پایداری صنعت دامپروری محسوب می‌شود.

لازم به ذکر است خوراک TMR، روشی است که در آن تمام مواد خوراکی و مغذی مورد نیاز دام از جمله کنسانتره، علوفه، مکمل ها و آب در یک دستگاه فیدرمیکسر با هم مخلوط شده و به صورت یک جیره یکنواخت و همگن به دام داده می شود.

 

کلیدواژه‌ها: دام کشور خوراکی tmr rdquo منابع

آخرین ویرایش۲۷ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط