تحولی نوین در مبارزه زیستی با مگس زیتون محقق شد؛
تولید پروتئین هیدرولیزات از منابع گیاهی کمارزش
ّبه گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ پژوهشگران موفق شدند با استفاده از منابع گیاهی کمارزش، محصولی زیستی و مؤثر برای کنترل مگس زیتون تولید کنند.
این مطالعه که در نشریه معتبر Biocatalysis and Agricultural Biotechnology منتشر شده، برای نخستینبار به تولید هیدرولیزات پروتئینی از دانههای چای، گوار، کدو سبز، سویا و هسته زیتون پرداخته است. هدف اصلی این پژوهش، تولید طعمههای جذاب و مقرونبهصرفه برای کنترل آفت Bactrocera oleae، مگس زیتون، بوده است.
برخی از نکات برجسته این تحقیق عبارتاند از :
- بیشترین میزان پروتئین از دانههای گوار استخراج شد.
- هیدرولیزاتهای حاصل از کدو سبز، سویا و زیتون بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان دادند.
این پژوهش حاصل همافزایی علمی میان مرکز تحقیقات گیلان و دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان است؛ تلاشی مشترک که با بهرهگیری از دانش و تجربه ارزشمند دو عضو فرهیخته هیات علمی، آرش زیبایی و محمدرضا عباسی مژدهی، مسیر خود را با دقت و عمق علمی طی کرده است. راهنماییها و مشاورههای تخصصی ایشان، نقشی کلیدی در شکلگیری و پیشبرد این تحقیق ایفا کردهاند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.



