در راستای ارتقای بهرهوری تغذیه دام برگزار شد؛
ترویج روشهای نوین تهیه خوراک دام از بقایای ذرت در مناطق عشایری استان اردبیل
به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، به همت پژوهشگر مرکز و با مشارکت عشایر شهرستان بیلهسوار، کارگاه آموزشی - ترویجی تهیه خوراک کامل دام از بقایای خشبی مزارع ذرت دانهای با هدف بهینهسازی تغذیه دام، کاهش هزینههای تولید و مدیریت پایدار منابع برگزار شد.
محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: در کارگاه ترویجی - آموزشی تهیه خوراک کامل دام از بقایای خشبی مزارع ذرت دانهای در شهرستان بیلهسوار، روشهای علمی و عملی برای استفاده بهینه از این بقایا به بهرهبرداران عشایری آموزش داده شد.
وی با بیان اینکه این طرح با مشارکت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیلهسوار و ایستگاه اصلاح نژاد قوچ مغانی برگزار شد، افزود: هدف اصلی این برنامه، کاهش هزینههای تغذیه دام و افزایش بهرهوری در سیستم تولیدات دامی عشایری است.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل ادامه داد: در این کارگاه، روش تهیه خوراک کامل (TMR) از بقایای ذرت شامل ساقه و برگ بهصورت عملی نشان داده شد و نسبتهای دقیق ترکیب این جیره غذایی آموزش داده شد.
صحرایی خاطرنشان کرد: استفاده از این روش علاوه بر کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینههای خوراک دام، موجب بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش تلفات دامی و ارتقای کیفیت محصولات دامی شده است.
وی تصریح کرد: این فناوری ساده اما مؤثر، وابستگی دامداران به نهادههای وارداتی را کاهش داده و مانع سوزاندن بقایای گیاهی که موجب آلودگی محیطزیست میشود، خواهد شد.
صحرایی در پایان تأکید کرد: گسترش این روش در مناطق عشایری استان میتواند نقش مهمی در افزایش درآمد خانوارهای عشایری و توسعه پایدار دامداری در منطقه داشته باشد.





