مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی سازمان تات:

تقویت دیپلماسی علمی و تبادل دانش کشاورزی، محور فعالیت‌های بین‌المللی سازمان تات

۰۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۲۹ کد : ۵۸۲ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱
حسن مومنی، مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفت‌وگو با روابط عمومی سازمان تات، ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، و گرامیداشت تلاش‌های جهادگران عرصه کشاورزی، به تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های این دفتر در حوزه تعاملات علمی و بین‌المللی پرداخت.
تقویت دیپلماسی علمی و تبادل دانش کشاورزی، محور فعالیت‌های بین‌المللی سازمان تات

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، مومنی با تأکید بر اهمیت نقش بین‌المللی پژوهشگران و اعضای هیئت علمی در ترویج دانش و انتقال فناوری‌های نوین گفت: «آنچه در دفتر ما به طور جدی دنبال می‌شود، تسهیل‌گری برای بهره‌مندی اعضای هیئت علمی، محققین و پژوهشگران از فرصت‌های مطالعاتی، حضور در کنگره‌های علمی و اجرای مأموریت‌های پژوهشی بین‌المللی است. ما وظیفه داریم مسیر این ارتباطات را هموار کنیم و حمایت‌های لازم اعم از لجستیکی و مالی را برای افزایش اعزام محققان فراهم آوریم.»

وی با اشاره به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی، اظهار داشت:«با وجود محدودیت‌ها، ما همچنان در تلاشیم از روزنه‌های موجود بهره‌برداری کنیم. کشورهای منطقه آسیای مرکزی، اوراسیا، و بلوک شرق می‌توانند شرکای علمی مناسبی برای ما باشند. هدف ما استفاده از ظرفیت‌های جهانی در کنار انتقال دانش و فناوری‌های ایرانی به کشورهایی است که به دنبال توسعه زیرساخت‌های کشاورزی خود هستند.»

مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی سازمان تات، از برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه، به‌ویژه آسیای مرکزی خبر داد و افزود:«به عنوان نمونه، هیأتی از کشور ازبکستان برای بررسی ظرفیت‌های باغبانی دیم، از استان فارس بازدید کردند. پس از جلسات مشترک، مقرر شد تیمی از متخصصان ایرانی در قالب خدمات فنی و مهندسی کشاورزی به ازبکستان اعزام شوند و در فاز نخست، نسبت به احداث مزارع نمایشی اقدام کنند.»

مومنی همچنین از رایزنی‌ها و تفاهم‌نامه‌های تازه با کشورهای  مختلف خبر داد و گفت:«در قالب همکاری‌های چندجانبه با کشورهای عضو بریکس و از جمله چین، زمینه‌هایی برای تبادل علمی تحقیقاتی در حال پیگیری است. بازدید اخیر هیأتی از ایران به ریاست رئیس سازمان تات از مؤسسات علمی چین، دستاوردهای ارزشمندی داشته که بزودی در قالب اسناد رسمی و طی نشست‌های سطح بالا با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نهایی و عملیاتی خواهد شد.»

وی ادامه داد:«این تعاملات ادامه ارتباطات علمی قبلی است که اکنون در مسیر تعمیق و تثبیت قرار دارد. رویکرد ما ابتدا استقرار همکاریهای منطقه ای و سپس بهره گیری از فرصت های فرامنطقه ای است.»

در پایان، مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و بین‌المللی سازمان تات با اشاره به اهمیت مستندسازی و اطلاع‌رسانی دقیق این فعالیت‌ها گفت: «امیدواریم در هفته جهاد کشاورزی، با روایت این موفقیت‌ها و گسترش دیپلماسی علمی، تصویری شفاف از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور در حوزه تحقیقات کشاورزی در سطح منطقه و جهان به نمایش بگذاریم.»

آخرین ویرایش۰۱ تیر ۱۴۰۴