مدیرکل دفترامور پژوهشی سازمان تات:
تحقق رشد ۵.۵ درصدی کشاورزی در برنامه هفتم پیشرفت نیازمند افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ دانشیان افزود: توسعه پایدار تولید در کشور، در گرو افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است. این امر نهتنها به پایداری تولید منجر میشود، بلکه به تأمین امنیت غذایی در شرایط اقلیمی پرریسک نیز کمک میکند.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر بارشها در سال جاری اظهار داشت: با توجه به اینکه کشاورزی بهشدت وابسته به منابع آبی است، باید تأمین آب کافی در مراحل رشد گیاه و تولید محصولات دامی، طیور و شیلات در اولویت سرمایهگذاریها قرار گیرد.
مدیرکل دفترامور پژوهشی سازمان تات، مسئله خاک را دومین چالش مهم بخش کشاورزی برشمرد و گفت: میزان فرسایش خاک در کشور 16 تن در هکتاراست و بر اساس سند امنیت غذایی، لازم است با بهرهگیری از روشهای نوین آبخیزداری و علمی، این روند نگرانکننده کنترل شود و در پایان برنامه به 13 تن در هکتار برسد. حفظ خاک، بهعنوان بستر اصلی تولید، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی همچنین منابع طبیعی از جمله جنگلها و مراتع را زیرساختهای اساسی تولید عنوان کرد و تأکید کرد: برنامهریزی اصولی برای تولید کشاورزی زمانی موفق خواهد بود که حفاظت از جنگلها و مراتع نیز در اولویت قرار گیرد. هرسال لازم است یک میلیون هکتار عملیات مرتع داری داشته باشیم اگر این منابع حفظ شوند، تولید پایدار و کافی در کشور تضمین خواهد شد.
دانشیان در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه، تأکید شده که باید ضریب خودکفایی در برخی محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، برنج، حبوبات، گوشت قرمز و سفید، و شکر به ۹۰ درصد برسد. تحقق این هدف، بدون سرمایهگذاری مؤثر و هدفمند، امکانپذیر نخواهد بود.