راهکاری نوین برای مهار مگس میوه زیتون و ارتقای کیفیت روغن زیتون ایرانی ارائه شد؛
هورمونهای گیاهی علیه مگس زیتون
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی گیلان، مجله انجمن حشرهشناسی ایران در شماره جدید خود نتایج پژوهشی را منتشر کرده است که به بررسی تأثیر هورمونهای گیاهی بر کاهش خسارت آفت مگس میوه زیتون پرداخته است؛
این تحقیق توسط هاله فردمسعود، جبرائیل رزمجو و بهرام ناصری از دانشگاه محقق اردبیلی و محمدرضا عباسی مژدهی از مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان انجام شده و طی سالهای 1400 و 1401 با محلولپاشی درختان زیتون رقم فیشمی با اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک در دو نوبت قبل از گلدهی و رشد میوه اجرا گردیده است.
نتایج نشان داد که این تیمارها موجب کاهش معنیدار تراکم لاروهای سنین سوم و شفیره، بهبود ویژگیهای مورفولوژیکی میوه شامل طول، وزن، حجم و چگالی و همچنین افزایش درصد اسیدهای چرب غیر اشباع اولئیک و لینولئیک، کلروفیل، کاروتنوئید و فنول کل در روغن زیتون شدند؛ پژوهشگران تأکید کردهاند که استفاده از این هورمونها میتواند با ایجاد مقاومت آنتیبیوزی در میوه زیتون چرخه زندگی آفت را مختل کرده و خسارت آن را کاهش دهد و در نتیجه به عنوان روشی زیستسازگار و جایگزین مصرف سموم شیمیایی در باغهای زیتون مطرح شود.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.



