دستیابی محققین انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری به دانش فنی
بیوتکنیک بهینهسازی جیره غذایی و کاهش رسیدگی جنسی در پیش مولدین فیلماهیان پرورشی
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، علینقی سرپناه رئیس انستیتو گفت، محققین انستیتو با اجرای پروژه های متمادی از جیره غذایی در طی سال های اخیر توانستند علاوه بر بهینه سازی جیره مولدین باعث کاهش طول دوره رسیدگی جنسی مولدین از طریق محرک های جنسی شوند.
میرحامد سیدحسنی پژوهشگر انستیتو و مجری پروژه گفت در پرورش فیلماهی (گونه غالب پرورشی در ایران)، با رعایت شرایط استاندارد و مدیریت پرورش از جمله دمای آب(بین 25-15 درجه سانتیگراد) و تغذیه، طول دوره بلوغ جنسی آن 6 تا 9 سال متغیر خواهد بود. لذا استفاده از مکملهای ویژه در جیره غذایی یکی از راههایی است که میتوان طول دوره رسیدگی جنسی را کاهش داد.
وی در بررسی نتایج دستاوردهای علمی پروژه "اثر مکمل آستازانتین و اسیدهای چرب HUFA جیره بر گناد و شاخص های تولید مثلی در فیل ماهی ماده پرورشی" و معرفی آستازانتین به عنوان تنها رنگدانه افزودنی مجاز به جیره غذایی ماهیان پرورشی اذعان داشت که آستازانتین میتواند از طریق فعالکردن پیشساز ویتامین A و سنتز هورمونهای استروئیدی دوره رسیدگی جنسی در پیش مولدین خاویاری را کوتاه کند.
در این راستا محمود محسنی معاون پژوهشی انستیتو و مجری پروژه "بررسی اثر تیامین بر عملکرد تولید مثل و کیفیت لارو فیلماهی" نیز بیان داشت، تیامین به عنوان ویتامین B1 شناخته میشود که برای متابولیسم انرژی در تمام گونههای جانوری از جمله گونههای آبزی بسیار مهم است. عدم بالانس ریز مغذی ها در جیره غذایی از جمله تیامین باعث علائم بالینی، انحراف در مسیرهای متابولیکی و نقص عملکرد سیستمهای آنتیاکسیدانی و ایمنی ماهی می شود. بنابراین رعایت دقیق نیازمندی غذایی خصوصا" ریز مغذی ها می تواند به عنوان یک محرک رسیدگی جنسی، باعث افزایش استروئیدهای جنسی، افزایش باروری، ارتقای قطر تخمک و همچنین افزایش میزان خاویار نسبت به وزن بدن شود.




